FTP är ett av de snabbaste och effektivaste sätten att överföra stora filer via Internet.
Det går att ansluta till dpn:s FTP-server på två olika sätt. Antingen så går du via din webb-browser, eller så måste du ha ett separat FTP-program installerat.

Anslut till dpn FTP via browser
Öppna adressen http://ftp.dpn.se/ i din webb-läsare (öppnas i nytt fönster). På inloggningssidan ska du använda användarnamn: dpnftp och lösenordet: dpnftp för att komma till vårt allmänna upp och nerladdningsområde.

Anslut till dpn FTP via FTP-klient
Har du en separat FTP-klient så använder du den för att öppna adressen ftp.dpn.se. Använd användarnamn: dpnftp och lösenordet: dpnftp för att komma till vårt allmänna upp och nerladdningsområde.

Allmänna instuktioner & tips
När du väl loggat in kommer du att se två mappar – Upload och Download. Filer till dpn ska läggas i Upload. Du kan inte se vad andra har laddat upp, och du kommer heller inte att se dina egna filer när du laddat upp dem.

Filer som du ska hämta hittar du i Download.

När du loggat ut kommer ett mail skickas till vår produktionsavdelning om att nya filer finns på servern. Men maila gärna din kontaktperson på dpn också!

Skicka filer via mail
Du kan också skicka dina filer direkt i ett mail. Instruktioner lär knappast behövas, men nedan har vi samlat lite bra info.

Vet du inte vilket kontor du ska skicka till? Då går det bra att skicka till vår allmänna info-mail. Givetvis kan du även maila direkt till din vanliga kontaktperson, här hittar du mailadresser till alla på dpn.

Om du skickar filer via mail, tänk på att inte skicka för stora filer i ett och samma mail. Då är risken att de fastnar på vägen. Packa gärna dina filer, det minskar risken för att de går sönder under överföringen.

dpn Göteborg

dpn Göteborg
Norra Hamngatan 4
411 14 Göteborg
Tel // 031 743 00 30
Fax // 031 711 23 10
Mail // info@dpn.se

dpn Malmö

dpn Malmö
Besök & Produktion // Östra Hindbyvägen 28, 213 74 Malmö
Postadress // Box 15084, 200 31 Malmö
Tel // 040 600 99 00
Fax // 040 644 46 85
Mail // info@dpn.se

dpn Lager & logistik
Östra Hindbyvägen 28, 213 74 Malmö

Karta dpn Göteborg

Karta till dpn Göteborg

Karta dpn Malmö

Karta till dpn Malmö